Smo generalni zastopnik za stroje podjetja ADVANCED LABELLING TECHNOLOGIES

V GOSPODINJSTVU

Trda voda v domovih povzroča velike težave in stroške. Obloge vodnega kamna (kalcijevega karbonata) se izločijo iz vode ob stiku z zrakom ali s segrevanjem. Vodni kamen se nato počasi in vztrajno nalaga na stenah cevi, grelcih, sanitarnih armaturah ... ter pušča  sledi na kuhinjski posodi.

Ponavljajoče pranje oblačil v trdi vodi lahko poškoduje vlakna in skrajša njihovo življensko dobo tudi do 30 %.  Po kopanju s trdo vodo imamo neprijeten občutek suhe in srbeče kože.
Odlaganje vodnega kamna na sanitarnih armaturah zmanjšuje pretok vode skozi armaturo ter na koncu zahteva celo njihovo zamenjavo. Naložen vodni kamen na stenah cevi povišuje tudi porabo energije ter posledično višanje zneskov na računih tudi do 25 %.
Odstranjevanje vodnega kamna zahteva veliko truda in časa ter uporabo agresivnih čistilnih sredstev. Potem pa se nam zdi, da opravljamo Sizifovo delo, saj se vodni kamen in s tem okvare, stroški in slaba volja pojavljajo spet in spet. 

Eko sistemi MARK vas rešijo teh težav!za pralne in pomivalne stroje

Tehnične značilnosti

 
Dolžina
105 mm
Premer
52,5 mm
Največji pritisk
15 bar
Priključek
3/4  cole, obe strani
(moški, ženski)
   


za enodružinske hiše

Tehnične značilnosti

 
Dolžina
410 mm
Premer
185 mm
Pritisk
12 bar
Priključek
3/4  cole, obe strani (moški, ženski)
   


za etažne stanovanjske hiše

Tehnične značilnosti

 
Dolžina
330 mm
Premer
185 mm
Pritisk
12 bar
Priključek
3/4  cole, obe strani (moški, ženski)
   


za večje ali dvostanovanjske hiše ter manjše stanovanjske bloke

Sistem vsebuje tudi filter za netopne delce, kar preprečuje vstop v vodovodno napeljavo pesku in drobnemu kamenju. Filter filtrira netopne delce do velikosti 50 mikronov

Tehnične značilnosti

 
Dolžina
700 mm
Višina
345 mm
Širina
130 mm
Priključek
od 3/4  cole do 1 cole z navojem
Pritisk*
8 bar

* Najvišja temperatura vode, ki lahko teče skozi MARK MAXI s filtrom za odvzem netopnih delcev velikosti 50 mikronov, je 45 oC. Če je MARK MAXI brez filtra, pa je lahko najvišja temperatura vode do 70 oC ob pogoju, da je hladna voda filtrirana.za zmanjševanje porabe goriva pri gorilnikih centralne kurjave

SanDMarK je izdelan iz polipropilenskega ohišja armiranega s steklenimi vlakni. V jedru so nameščeni trenutno najmočnejši keramični - galvansko zaščiteni magneti.

Moč magnetnega polja zmanjšuje površinsko napetost goriva, kar povzroča, da dobimo pri šobi občutno več drobno razpršenih kapljic goriva, ki se bolje pomešajo z zrakom in hitreje in popolneje zgorijo. Istočasno pa vsi trdni delci, ki jih vsebuje gorivo razpadejo na manjše delce in zgorijo z gorivom brez ostankov. Izkoristek s SanDMarK-om je zato mnogo boljši, kurišče pa ostane čisto.

Energija, ki se v magnetnem polju sprošča, deluje s pomočjo posebnih usmernikov pravokotno na smer pretoka goriva, tako da se občutno zmanjša poraba goriva.

SanDMarK povzroča boljši toplotni izkoristek, daljšo življenjsko dobo kurilnega sistema in ekološko ščiti okolje. Prednost tega sistema je tudi v tem , da se SanDMarK montira brez dodatnih pripomočkov.

Praktična uporaba SanDMarK -a je pokazala, da so prihranki goriva občutni in to do 15%. Investicija se amortizira pri nabavi 2000 litrov goriva.

SanDMarK se razlikuje od ostalih podobnih sistemov, ki se izdelujejo izključno v inozemstvu in prodajajo po občutno višji ceni v tem, da gorivo, ki ga magnetno polje obdeluje, teče neposredno brez posrednika skozi močno magnetno polje. SanDMarK ne potrebuje nobenega vzdrževanja in ima dolgo življenjsko dobo.

Avtorske pravice ©2005 Marex s.p., Edvard Tovornik

 

Nazaj na prvo stran