Smo generalni zastopnik za stroje podjetja ADVANCED LABELLING TECHNOLOGIES

IZJAVE UPORABNIKOV

"INDUSTRIJSKI SISTEM MARK MAXI smo v podjetju Goričane, tovarna papirja Medvode d.d., testirali od 1. septembra 2005 do 19. oktobra 2006 na toplotnem izmenjevalcu za hlajenje kondenzata v naknadni sušilni skupini papirnega stroja, katerega smo zaradi bistveno zmanjšane pretočnosti ob vsakem načrtovanem zastoju odprli in mehansko ter kemično očistili.

Proizvodni proces poteka 24 ur na dan skozi celo leto. Izmenjevalec smo odprli in pregledali decembra 2005 in oktobra 2006.

Rezultati testiranja so bili presenetljivi. Ne le, da je MARK MAXI preprečil nadaljnje nastajanje apnenčevih oblog in s tem še večjo mašitev že tako delno zamašenih cevi, temveč so bile cevi ob zaključku testiranja očiščene še tistih oblog, ki so se v ceveh nahajale že prej. V decembru 2005 so bili v izmenjevalcu namreč še vidni drobci oblog, medtem ko je bil oktobra 2006 popolnoma čist.

Posledično smo lahko opustili periodično odpiranje in mehansko ter kemično čiščenje (odstranjevanje oblog) toplotnega izmenjevalca, za kar smo morali vsakič nameniti določeno število delovnih ur in kupiti kemikalije.

Po enoletnem delovanju sistema MARK MAXI je omenjeni toplotni izmenjevalec popolnoma čist - brez kakršnih koli oblog."

Janez Gale, univ. dipl. ing. elektrotehnike
vodja elektro-vzdrževanja v sodelovanju z
oddelkom za vzdrževanje tovarne
Goričane, tovarna papirja Medvode d.d.


"Sistem MARK MAXI smo v tovarni GEBERIT, ki je v lasti krovnega podjetja iz Švice, namestili v drugi polovici meseca februarja 2005. Že po dveh tednih so se pokazali dobri rezultati. Filtri se sploh več ne mašijo, s tem so se zmanjšali posegi v sistem, prav tako pa ni potrebno dodatno čiščenje filtrov na hladilnem sistemu. Tako smo zmanjšali stroške vzdrževanja."

Jože Kajzer
vodja vzdrževanja pri
GEBERIT - Sanitarna tehnika d.o.o., Smolnik - Ruše

Naslednja stran

 

 

Avtorske pravice ©2005 Marex s.p., Edvard Tovornik

 

Nazaj na prvo stran