Smo generalni zastopnik za stroje podjetja ADVANCED LABELLING TECHNOLOGIES

IZJAVE UPORABNIKOV

"V naši tovarni so vsi stroji hlajeni z vodo. Zaradi ekonomičnosti vodo črpamo iz lastnega studenca. Trdota vode presega 20 dH in vsebuje netopne delce, ki so večji kot 100 mcr. Dokler nismo namestili sistema MARK MAXI, smo imeli veliko težav z zamašitvijo dotočnih cevi in hladilnega sistema. S pomočjo sistema MARK MAXI smo cevi popolnoma očistili oblog. To je najbolj vidno na plastičnih ceveh, ki so postale popolnoma prosojne, pa tudi pocinkane cevi dajejo vtis kot da so bile pravkar nameščene."

Gumarstvo Tomanič
Lovrenc na Dravskem polju


"Na pobudo podjetja Marex s.p. smo dva meseca preizkušali sistem za preprečevanje nabiranja vodnega kamna v stroju za pranje embalaže.

Do sedaj smo vodni kamen iz stroja odstranjemali najmanj vsaka dva meseca, saj se ga je nabralo toliko, da delo brez čiščenja ne bi moglo potekati. Poleg tega smo vsaj enkrat tedensko odstranjevali vodni kamen tudi iz šob za pranje, saj so plasti vodnega kamna preprečevale normalni pretok vode skozi šobe in tako onemogočale normalno pranje embalaže.

Po dveh mesecih uporabe sistema za preprečevanje nabiranja vodnega kamna ugotavljam, da se le ta ne nabira več. Ker menim, da je dva meseca preizkušanja sistema dovolj za podajanje realne ocene, smo sistem tudi kupili.

Tako smo zmanjšali porabo čistil za odstranjevanje vodnega kamna (približno 50 kg na mesec), poleg tega nam med samim pranjem ni treba več zaustavljati stroja zaradi čiščenja šob, saj se te sedaj bistveno manj mašijo. Skupni letni prihranek (skupaj z vrednostjo dela) ocenjujemo na 603.000 SIT/2.516 EUR "

Miro Pregelj
vodja klavnice
Janez Juvan
vodja vzdrževanja
Perutnina Ptuj d.d., Zalog

Prejšnja stran

 

Avtorske pravice ©2005 Marex s.p., Edvard Tovornik

 

Nazaj na prvo stran