Smo generalni zastopnik za stroje podjetja ADVANCED LABELLING TECHNOLOGIES

POGOSTA VPRAŠANJA

1. Kako vem, da princip delovanja magnetnega polja na vodni kamen deluje?

Najprej naj poudarimo, da ne gre za novo tehnologijo, oziroma nov princip delovanja.  Gre za princip, ki se že nekaj desetletij učinkovito uporablja tudi v tujini, tako v gospodinjstvih kot v industriji. Izkušnje drugih in naša dognanja potrjujejo, da takšen princip magnetnega delovanja na vodni kamen več kot deluje. Delovanje magnetnega  polja in njegov vpliv na vodni kamen je potrdila tudi Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo, Laboratorij za toplotno tehniko.

2. Ali se kemična sestava vode pod vplivom magnetnega polja spremeni?

Organoleptične (prvotne) lastnosti vode ostanejo nespremenjene. Kar pomeni, da voda ohrani svoj okus, barvo, vonj in vsebnost sestavin. Prav tako enaka ostane vsebnost magnezijevih in kalcijevih mineralov, ki vplivajo na ustvarjanje sedimentov. Ker kalcij, ki nastopa kot sestavni del vodnega kamna (CaCO3), pod vplivom magnetnega polja spremeni svoj način kristaliziranja. Ob pojavu, da magnetno polje drobi  mikrokristale, lahko le-to povzroča pojav prekristalizacije. Magnetne sile težijo k  razmikanju nasprotnoimenskih ionov, s tem slabijo vezi v kristalni strukturi, kar povzroči strižne premike v njej. Tako se npr. določen del mikrokristalov kalcita (CaCO3) spremeni v drugo modifikacijo CaCO3 - aragonit, ki ne tvori kotlovca ampak gibljivo usedlino. Zaradi tega je  vaterit  v svoji osnovi kristalizacije mnogo bolj praškast in ima okrogle kristale, kar pomeni, da ga je lažje odplakniti z vodo.

3. Kako bom dejansko opazil-a delovanje svojega EKO sistema MARK?

Naše izkušnje in izkušnje zadovoljnih uporabnikov so potrdile delovanje Eko sistemov MARK na sledeči način:

V gospodinjstvih:
V industriji:
4. Ali lahko Eko sisteme MARK namestimo tudi v starejše vodovodne sisteme (stare hiše ali indstrija) ali zgolj v nove objekte?

Da. V novih objektih bo sistem deloval preventivno pred vodnim kamnom, medtem ko bo v starejših sistemih deloval tako kurativno kot preventivno, kar pomeni, da vam bo odstranil obstoječe obloge vodnega kamna v ceveh, kot tudi preprečil nadaljnje obloge vodnega kamna. V starejših sistemih bo njegov učinek več kot viden.

5. Kako dolgo delujejo Eko sistemi MARK in kako pogosto jih je potrebno zamenjati?

Eko sistemi MARK imajo neomejeno življenjsko dobo. Ne povzročajo stroškov vzdrževanja. Prav tako  ne potrebujejo  dovoda energije za svoje delovanje. Ko ga namestite na vaš vodovodni sistem, deluje praktično sam od sebe. Znesek naložbe v izdelek je tako enkraten in dokončen - zgolj nakup.

Če se preselite,  ga  lahko vzamete s seboj.

6. Kako dolgo bo voda, ki bo "obdelana" z Eko sistemom MARK preprečevala nastajanje vodnega kamna?

Voda, ki bo šla skozi magnetno obdelavo Eko sistema MARK, bo imela lastnost "preprečevanja nastajanja vodnega kamna" naslednjih 48 ur.

7. Moti me dodajanja soli oz. drugih odstranjevalcev vodnega kamna v pralni in pomivalni stroj, saj se zavedam, da uporaba kemikalij škoduje naravi in ljudem. Hkrati pa njihov nakup ni poceni, saj predstavlja stalni strošek družinskega proračuna. Ali obstaja kakšna alternative kemičnemu odstranjevanju vodnega kamna?

Seveda, to je magnetna obdelava vode z Eko sistemi Mark, ki so popolnoma neodvisni od zunanjih virov energije in ne zahtevajo skoraj nobenega vzdrževanja. Njihova velikost je odvisna od potreb vsakega uporabnika. Hkrati pa njihova uporaba varuje okolje, saj lahko popolnoma opustimo uporabo kemičnih "mehčalcev"  vode.

Avtorske pravice ©2005 Marex s.p., Edvard Tovornik

 

Nazaj na prvo stran