Smo generalni zastopnik za stroje podjetja ADVANCED LABELLING TECHNOLOGIES

 
Termični tiskalniki etiket in tablic

ALprint spada v skupino tiskalnikov, ki jih pri podjetju ALTECH. prodajajo in vzdržujejo po celotni Italiji. Tiskalnike izdeluje japonsko podjetje SATO, ki je pri izdelavi termo tiskalnikov brez dvoma vodilni na svetovnem tržišču. Široka izbira modelov in različnih rešitev, strogo industrijska konstrukcija in moderne zmogljivosti, so tiskalnike SATO povzdignili v sam svetovni vrh tiskalnikov samolepilnih etiket in tablic.

Elektronika vseh tiskalnikov ALprint/SATO temelji na 32-bitnih mikroprocesorjih RISC, ki celo pri tiskanju z visoko ločljivostjo omogočajo neprimerljivo visoko hitrost sprejemanja, procesiranja in tiskanja.

Vlaganje papirja in traku je vedno hitro in enostavno.

Inteligentni senzorji ne zahtevajo nobenih nastavitev, tudi takrat ne, ko zamenjamo tip materiala.

Na prikazovalnikih so prikazana stanja stroja, vzroki zaustavitve in obratovalni parametri.

Tiskalne glave imajo najdaljšo mogočo garancijsko dobo. Velikost notranjih vlečnih valjev za trakove in etikete omogoča veliko samostojnost obratovanja.

Zahvaljujoč možnosti mnogovrstne vmesniške priključitve, je priključitev na katerikoli računalniški sistem (PC) enostavna in intuitivna. Obenem je za vsak model tiskalnika na voljo velika izbira dodatkov, kot npr. rezalnik, dozirnik, previjalna naprava, kartice PCMCIA in samostojni terminali.

Dejstvo, da so vsi modeli na trgu dlje časa kot katerikoli drugi tiskalnik, in da je že v osnovi zagotovljena združljivost nadomestnega modela, je porok za izreden uspeh tiskalnikov SATO.

Vse zgoraj omenjeno pomeni kontinuiteto pri tehnični izbiri in visoko vrednost naložbe.

Serija CL400


Tiskalniki iz serije CL400 se odlikujejo s širino tiska 104 mm (4"). Na voljo so v dveh izvedbah: z ločljivostjo 8 ali 12 pik/mm.

Sposobni so natisniti besedilo z majhnimi in zelo velikimi znaki, vse tipe črtnih kod (celo v dveh dimenzijah), progresivno ali regresivno številčenje (celo v črtnih kodah), grafike in okvirje ter proizvodnjo in datum prodaje.

Zaradi industrijske konstrukcije so primerni za srednjo/visoko proizvodnjo, ki zahteva konstantno kvaliteto in minimalne stroške vzdrževanja.

Serija CL600

Tiskalniki iz serije CL600 lahko tiskajo velike etikete: do 180 mm širine in 356 mm dolžine.

Še posebej so primerni za tiskanje standardnih etiket EAN18 in ODETTE. Zaradi visoke ločljivosti tiskalnih glav (8 do 12 pik/mm) tiskalnika serije 600, je možno tiskanje zelo "zgoščenega besedila" ali izredno podrobne grafike, ki so pri tiskanju etiket kemičnih in prehrambnih proizvodov zelo pogosti.

Zaradi industrijske konstrukcije z dvojnim vodilom za papir so primerni celo za "težavno" industrijsko okolje ali za posebej zahtevne pogoje obratovanja.

8400 RV

Tiskalnik 8400 RV tiska etikete do širine 104 mm, z ločljivostjo 8 pik/mm.

Hitrost tiskanja, ki znaša 250 mm/s ne glede na vsebino, mu dopušča obratovanje pri zelo velikih delovnih obremenitvah. Primeren je za uporabo, pri kateri sta hitrost in zanesljivost delovanja ključnega pomena.

Mehanski in elektronski sklopi so dimenzionirani za visoke zmogljivosti. Pri tem modelu so posebej oblikovali tudi dodatno opremo (npr. rotacijsko rezilo in zunanji visoko-hitrostni navijalnik).

DR 300

Tiskalnik DR 300 tiska etikete do širine 80 mm. Pri tem uporablja ločljivost 8 pik/mm.

Prednost tega stroja leži v možnosti povezave na poseben terminal z zaslonom na dotik.

Etikete je mogoče oblikovati in shraniti neposredno preko terminala ali pa naložiti z osebnega računalnika. Tiskalnik DR 300 je zato resnična samostojna enota, primerna za vse proizvodne namene, pri katerih računalnik ni na razpolago.

Programska oprema

Programski paketi SATO (v različicah Dynamic in Aviator) predstavljajo skrajno mejo profesionalnega upravljanja s tiskalniki za etikete.
S certifikacijo MicrosoftR je zagotovljena združljivost z okoljem Windows. Pisave so po standardu TRUE TYPE, zagotovljena pa je tudi hitra in enostavna uporaba funkcij "izreži in prilepi" (cut & paste) iz drugih aplikacij.

Kot dodatek k običajnim urejevalniškim funkcijam WYSIWYG ("kar vidiš, to kar dobiš"), je v paketu programske opreme SATO še nekaj dodatkov. V nadaljevanju navajamo nekaj primerov:


Trakovi za termični prenos (tiskanje)


Pri podjetju A.L.TECH. ponujajo celotno paleto termičnih trakov za vse vrste potreb po tiskanju etiket.

Na razpolago je neomejeno število različnih širin in dolžin, ki jih lahko kombinirate z različnimi kvalitetami pigmentov za tiskanje na standardni papir in sintetične materiale. Vključujejo tudi certifikat o neizbrisljivosti.

Zaradi izredno ugodnih pogojev, takojšnje dobave, garancije za najvišjo kakovost in združljivost tiskarskih materialov s tiskalnikom, so trakovi ALTECH vedno zanesljiva izbira.

Marex s.p. v sodelovanju s podjetjem ALTECH nudi kvalificirano tehnično svetovalno službo za kakršne koli težave pri etiketiranju, za oblikovanje vzorcev oz. modelov za popolno tovarniško opremo in pomoč pri izvajanju instalacij.

Avtorske pravice ©2005 Marex s.p., Edvard Tovornik

 

Nazaj na prvo stran